Spolja hrskav, iznutra kremast kao puter: Trik da krompir bude savršeno pečen baš svaki put!

01.11.2017 - 15:11 | Kuharica

Pečeni krompir savršen je dodatak mnogim jelima.
 
Ipak, postizanje savršene hrskavosti može da bude priličan izazov, sa kojim su se suočili i najvpoznatiji kuhari. Srećom, jedan od njih otkrio je svoj trik za postizanje hrskavog krompira sa kremastom unutrašnjošću koji uspijeva baš svaki put.
 
Eksperimentalni kuhar Eston Blumental slaže se sa tipičnom metodom kuhanja do pola pre pečenja, ali kaže da je trik produžiti vrijeme vrenja.
 
Dok se mnogi kuhari slažu da je krumpir dovoljno kuhati 10 minuta, Eston kaže da bi to trebalo da traje najmanje 20 minuta.
 
Eston nije jedini kuhar koji ima neobičan pristup pečenju krompira. Pobednik Master Chefa Stiven Edvards je, na primer, potpuno odustao od kuhanja.

Umjesto toga, on stavlja krompir u mikrotalasnu pećnicu na 4-5 minuta i tako kupuje vrijeme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.
 
Ni oni nisu jedini koji su se usudili da eksperimentišu sa naizgled klasičnim receptom. Blogerka Tonja Larson kaže kako nije dovoljno krompir samo "obući" u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako pre toga treba obaviti određene pripreme.
 
Ona krompir iseče tako da liči cvijet, dakle, na nekoliko jednakih dijelova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krumpira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Daily Mail.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!