PODLA I PAKOSNA POLITIČKA PORUKA

Govedarica: Sa Dodikom se neću takmičiti guslama

07.11.2016 - 14:13 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: N1
 

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je da neće ići da razgovara sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, dok ne dobije okvir o čemu trebaju da pričaju. Dodik je za Govedaricu kazao "da je njegov čovjek", a prvi čovjek SDS-a se ne obazire na Dodikove izjave.

"To je način ponašanja Dodika. Saopštiti javnosti da sam ja njegov čovjek. Podla i pakosna politička poruka. Ne samo meni. Pritisak na skupštinu SDS-a, on je pokušao destabilizovati delegatsko mjesto. Nije uspio. Znaju ljudi da sa Dodikom nisam imao kontakta. Mimoilazimo se po političkim i društvenim standardima. Pokušao, nije uspio. Neshvatljivo mi je da sjednem na sastanak bez tema. Pozvao sam da to definiše. Nadam se da ćemo dobiti okvir po kojem ćemo razgovarati. Nisam fasciniran ulaskom na crveni tepih u Palatu RS.  Odazvaću se ako dobijem teme za razgovor. SDS će imati svoje teme", rekao je lider SDS i dodao da nije pozvan da se po obući i guslama takmiči sa Dodikom.

"To je moj hobi, s kojim nemam vremena da se bavim. To je nešto što njeguje moja porodica, grad, cijeli srpski narod. Ponosan sam na taj period, kada sam kao takmičar osvajao priznanja. Bio sam u vrhu tog srpskog guslarstva. Ne bih se sa Dodikom takmičio u pjevanju, nego oko drugih stvari. Nadam se da će shvatiti da treba biti predsjednik svih građana RS i da omogući da političke partije žive u tolerantnoj atmosferi", istakao je prvi čovjek SDS-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA