Načelnik Bosanske Krupe, Armin Halitović: ”Fikret Abdić je osuđeni ratni zločinac. Ne znam kakvi će odnosi s Općinom Velika Kladuša biti u narednom periodu”

08.11.2016 - 14:35 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Svi načelnici iz Unsko-sanskog kantona napustili su salu Parlameta nakon što je novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić primio mandat u Sarajevu.

Abdić je je izabran na lokalnim izborima 2. oktobra, a nakon 23 godine prvi put je u Sarajevu – gdje mu je uručen četverogodišnji mandat.

Nakon što ga je jedan dio prisutnih u sali pozdravio aplauzom, svi načelnici USK su napustili prostoriju gdje CIK dodjeljuje mandate.

”Fikret Abdić je osuđeni ratni zločinac. Dogovorili smo se da uradimo ovako i ne znam kakvi će odnosi s Općinom Velika Kladuša biti u narednom periodu”, rekao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.
“On ne samo da ne bi trebao da bude načelnik, on ne treba ni da sjedi sa nama. Nismo trebali doći u ovu situaciju”, rekao je Fazlić.
Načelnik Ključa Nedžad Zukanović rekao je da su ovim činom željeli poslati jasnu poruku kako ratni zločinci ne mogu biti izabrani za načelnike.
“Ovo nije dobra poruka i mora se mijenjati zakon kako nam se ne bi ponovila slična situacija sljedeće godine. Bude se strasti, mi ne želimo da sjedimo u sali sa onima koji su ratni zločinci”,
rekao je on.

Sponsored by Luponmedia