UHAPŠENI ODVEDENI U SLUŽBENE PROSTORIJE FUP-a

Akcija "Pravda" - Pretresene dvije lokacije i uhapšene još dvije osobe

13.11.2016 - 15:40 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: FENA
 

 Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u nastavku provođenja operativne akcije “Pravda” danas u poslijepodnevnim satima izvršili pretrese na još dvije lokacije na području Kantona Sarajevo radi pronalaska tragova i dokaza koju mogu koristiti za krivični postupak, te su lišili slobode još dvije osobe inicijala A. L. (1962.god.) i H. S. (1957.god.).

Oni se sumnjiče za krivično djelo - pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 346. st. 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će u zakonitom roku biti predata da dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Iz FUP-a podsjećaju da su 11. novembra policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije Pravda na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

U sklopu navedena akcije, a po naredbama nadležnih sudova, izvšeni su pretresi na više od 40 lokacija u Bosni i Hercegovini, te je lišeno slobode 15 osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima - organizovana kriminalna grupa u vezi sa krivičnim djelima - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od sudca, pranje novca i prevara, saopćeno je iz FUP-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA