SAZNAJTE OD KOJE

Privucite ljubav i bogatstvo uz pomoć ove biljke

14.11.2016 - 10:25 | Praktična žena

Sigurno ste čuli za „srećni bambus“, biljku koja je posljednjih godina postala veoma popularna i čest poklon u vidu buketa, pojedinačne biljke ili u posebnim aranžmanima. 

Njegovo ime nije slučajno, jer se vjeruje da zaista donosi sreću u različitim oblastima. Lucky Bamboo je ime bambusa koji ćete naći u svakoj cvjećari, dok u stvari bambus nosi naziv "Dracena sanderiana". 

Za bambus postoji staro kinesko vjerovanje da donosi sreću, odakle potiče i ime biljke. U Aziji, ova biljka se donosi u novi dom jer pozitivno utječe na emocije i atmosferu, kao i radni prostor, jer se vjeruje da će donijeti uspjeh i napredak u karijeri. Naime, vjeruje se da:

    Dva stabla donose ljubav
    Tri stabla obezbeđuju sreću
    Pet donose zdravlje
    Osam stabljika su za one koji žele bogatstvo
    Devet stabljika bambusa donose sreću u svim oblastima

Ako želite da vidite da li ovo stvarno funkcioniše, još jedna dobra vijest je da bambus ne zahtjeva posebnu njegu za održavanje. Potrebno je da stabljike bambusa držite u vazi (u providnoj ili mat) i na taj način može da prežive i do nekoliko godina. Voda treba da se promjeni ili dopuni na svakih 10 dana ili dvije nedjelje, jer ova biljka brzo apsorbuje hranljive materije. 

Trebalo bi imati na umu da je srećni bambus osjetljiv na direktnu sunčevu svijetlost. Prejaka svjetlost može dovesti do promjene boje lišća koje postaje žuto. Bambus uspjeva i u slabo osvjetljenom prostoru ili u prostorijama sa vještačkim svijetlom. Ako lišće požuti treba ih odmah ukloniti kako bi se razvili novi. Takođe treba napomenuti da je ova biljka sasvim otporna na široki opseg temperatura, približno od 15 do 32 stepeni.

Obogatite svoj dom ovom divnom srećnom biljkom, samo pazite koliko ćete stabljika izabrati! Bambus je vrlo dekorativna biljka, a može vam donijeti ljubav, bogatstvo i sreću.

Sponsored by Luponmedia