KANTONALNI SUD U SARAJEVU

Određen jednomjesečni pritvor za pet uhapšenih u akciji "Pravda"

14.11.2016 - 09:30 | Vijesti >> Aktuelno

Kantonalni sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji "Pravda", a riječ je o Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Samiri Skorupan i Suadi Hadžić, potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Još uvijek se čeka odluka Kantonalnog suda u Sarajevu za određivanje mjera zabrane za Edinu Mutevelić, Emira Karaču, Peru Vukovića, Hajrudina Omerbegovića, Muhameda Hadžiomerovića, Kemu Kapura, Edina Banovića i Muamera Pitu, a na prijedlog Tužilaštva KS.

Također se čeka odluka za određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenoj Lejli Fazlagić, Zoranu Lončaru i Mirsadu Delimustafiću koji se nalaze u bjekstvu i za koje je predloženo raspisivanje potjernice.

Mjere zabrane koje su predložene za osumnjičene su i zabrana napuštanja države, zabrana putovanja, obavljanje rada u službi, sastajenje sa svjedocima i obaveza javljanja nadležnom organu.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA