Lukač: Političar sam onoliko koliko moram biti

17.11.2016 - 10:22 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će policija u Republici Srpskoj raditi svoj posao bez obzira na to ko je na vlasti u nekoj opštini i da će sarađivati sa svima jer je to njena zakonska obaveza.

On je sinoć za RTRS rekao da je protiv toga da se politika miješa u rad policije.

"Političar sam samo onoliko koliko moram", naglasio je Lukač i dodao da je na prvom mjestu policajac.

Komentarišući nedavnu tvrdnju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića da ne postoji dobra komunikacija sa policijskim strukturama, Lukač je naveo da policija nije dužna da o svemu obavještava načelnika bilo koje opštine, ali da će dostaviti svaku informaciju koja bude zatražena ako to ne ugrožava istragu.

Lukač je poručio da će MUP Republike Srpske rješavati sva krivična djela, bez obzira na to da li su izvršena iz političkih motiva ili čisto kriminalnih.

Govoreći o slučaju ubistva Milana Vukelića u Banjaluci, Lukač je naglasio da će MUP Republike Srpske nastojati da rasvijetli ne samo ovo, već sva neriješena ubistava iz ranijeg perioda, napominjući da su za to potrebni materijalni dokazi na osnovu kojih bi tužilaštvo moglo podići optužnicu.

"Radićemo na tome. Nećemo zaboraviti nijedno staro ubistvo", rekao je Lukač i dodao da ubistvo Vukelića opterećuje Banjaluku.

On je naveo da su jučerašnji pretresi i hapšenja na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka, koje su pripadnici ovog centra sproveli sa Upravom MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, povezani sa rasvjetljavanjem razbojništava iz ranijeg perioda i jednog ubistva starog desetak godina.

Lukač nije želio da kaže o kojem ubistvu je riječ, ali je potvrdio da će još jedan broj lica biti saslušan.

On je ocijenio da je bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj u ovoj godini u više navrata bila veoma složena, ali da je MUP Srpske odgovorio svim zadacima veoma profesionalno.

Lukač je podsjetio da je u Republici Srpskoj bilo mnogo dešavanja - protesta, mitinga, kontramitinga, te obezbjeđivanja skupa u Potočarima, lokalnih izbora i referenduma.

On je čestitao svim pripadnicima MUP-a Srpske na njihovom angažovanju koje je bilo presudno u svemu tome, jer su dali mnogo energije, vlastitog zalaganja i znanja da bi održali javni red i mir, te bezbjednost na visokom nivou.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia