UČESNICI SASTANAK OCIJENILI POZITIVNIM

Čavara: Vlada i Parlament ubrzano će rješavati pitanja u vezi s EU

21.11.2016 - 15:59 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: FENA
 

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na današnjem sastanku s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji poručio je da će Vlada i Parlament FBiH ubrzano rješavati pitanja u vezi s Evropskom unijom.

- Ukazali smo na odgovornost zastupnika, koju moraju imati prema federalnom premijeru Fadilu Novaliću i predloženim tačkama, na koje trebaju davati kvalitetne odgovore - kazao je Čavara.

Inicirao je današnji sastanak iz razloga što u Federaciji treba donijeti važne zakone i ispuniti druge obaveze nakon što su prošli lokalni izbori u BiH, a političke nesuglasice izmirene.  

- Učesnici su sastanak ocijenili pozitivnim, koji će biti praksa u narednom peridu, kada nas očekuju ustavne i zakonske obaveze koje se tiču i pristupa BiH Evropskoj uniji - kazao je Čavara.

To je potvrdio i potpredsjednik Federacije Milan Dunović govoreći da se razgovaralo o operativnim stvarima funkcioniranja vlasti, te izrazio zadovoljstvo što je bio učesnik sastanka predstavnika aktuelne većine, što ranije nije bio slučaj. 

Obrazložio je da zahtjeve za ocjenu ustavnosti nije podnosio radi remećenja odnosa već reguliranja zakonodavstva.

Sastanku su prisustvovali i dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, federalni premijer Fadil Novalić s dopremijerima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom, te rukovodstva oba doma Federalnog parlamenta.