BIH

Izetbegović: U Parlamentu FBiH mora se ubrzati rad, odredit ćemo prioritete

22.11.2016 - 17:05 | Vijesti >> Aktuelno
 

U Parlamentu Federacije BiH mora se ubrzati rad zbog čega će stranke vladajuće koalicije imati interne razgovore da bi se konkretno utvrdilo šta se može uraditi te ćemo napraviti listu prioriteta - izjavio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon današnjeg sastanka s predsjednicima Saveza za bolju budućnost (SBB) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Fahrudinom Radončićem i Draganom Čovićem.

U vezi Prijedloga zakona o igramana na sreću istakao je da je stvar riješena između SDA I HDZ-a te da se čeka da zakonsko rješenje odobri i Dom naroda PFBiH.

Ukazao je na potrebu ubrzanja izgradnje infrastrukture i određenih imenovanja.

- Bude tu nesporazuma, ali ne preciziramo ko to treba uraditi. Zato ćemo imanovati nosioce tih aktivnosti - kazao je Izetbegović.

Rekao je da SDA insistira na provedbi Reformske agende i rješavanju životnih pitanja dok ''teška pitanja'', poput presude ''Sejdić-Finci'', stava je, ne trebaju da se otvaraju dok ne budu riješeni prioriteti.

- Čović insistira na rješavanju pitanja 'Sejdić - Finci', odnosno hrvatskih nezadovoljstva u pogledu izbora njihovih kadrova. Mislim da se ta stvar neće moći raditi dok ne dobijemo zamah u funkcioniranju koalicije i radu Parlamenta FBiH - naglasio je Izetbegović.

O problemu stavljanja bh. banaka na crnu listu Evropskog udruženja banaka najavio je da će biti razgovarano u četvrtak jer se to, kako je naveo, treba rješavati na državnom nivou.

(FENA)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!