BIH

Državljanin BiH švercovao 105 kilograma droge u slovenačkom kamionu

22.11.2016 - 18:21 | Vijesti >> Crna hronika
 

Zaplijena 105,3 kilograma marihuane na graničnom prelazu Stara Gradiška u nedjelju i hapšenje krijumčara iz BiH koji je drogu prevozio kamionom slovenačkih registracija, rezultat je saradnje hrvatske policije i carinske uprave, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Portparol Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić kazala je da je droga otkrivena u nedjelju prilikom redovnog nadzora, putnika, vozila i prtljaga oko 17.40 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku.  "Kontroliran je i teretni automobil s priključnim vozilom slovenačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin BiH, a prilikom pregleda u tovarnom dijelu vozila pronađena je veća količina marihuane za koju je istragom utvrđenom da prelazi težinu od 105 kilograma", rekla je Nuić.

Vozač star 29 godina u ponedjeljak oko 23 sata predan je Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, a policija protiv njega podnijela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu. "Zapljena je rezultat uspješne suradnje policijskih i carinskih službenika. Ova zapljena je kontinuitet zapljena koje su se dogodile u listopadu i studenom. U ta dva mjeseca zapljenjeno je više od polovine ukupno zapljenjenih droga u  ovoj godini.

U 2016. godini zapljenjeno je preko 426 kilograma droge, od koje je najviše bilo marihuane. Zapljena je i rezultat aktivacije sigurnosnih profila rizika", rekao je pomoćnik direktora carinske uprave Antonio Mučnjak. Dodao je da je za uspješno otkrivanje pošiljke bili presudni elementi poput tipa vozila i vrijeme dolaska na granicu. Procjenjuje se da je dio pošiljke bio namijenjen za hrvatsko, a ostatak za zapadnoevropska tržišta. 

(Nezavisne)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA