505. BRIGADA

Nezadovoljstvo zbog hapšenja Isakovića i Porića

24.11.2016 - 18:10 | Vijesti >> Aktuelno

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine izražava nezadovoljstvo zbog hapšenja i načina privođenja bivših pripadnika 505. brigade 5. korpusa Armije RBiH Safeta Isakovića i Nisveta Porića.

- Ponovo smo iznenađeni selektivnim načinom obezbjeđenja odziva, Tužilaštvu BiH, na način brutalnog privođenja još u fazi krivnje koja nije dokazana, što kod osumnjičenih i njihovih porodica izaziva šok i neugodnosti - naveli su u današnjem saopćenju.

Poručuju da će Savez pružiti svaku pomoć u vezi s istragama sumnji za ratne zločine te da njihove članove nije potrebno privoditi.

Naglašavaju da su se svaki put uredno odazivali pozivima, a da će tako biti i u budućnosti.

Od državnih institucija zahtijevaju da ne prave ''predstave za javnost'' i da ih ne stavljaju u ''isti koš s onima koji su rušili institucije i državu'', navodi se u saopćenju Upravnog odbora Saveza koje potpisuje Šerif Patković.

(FENA)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!