STARLETE

ARIJEVSKE LJEPOTICE: Njih 10 su bile miljenice Hitlerove Njemačke (VIDEO)

Po dolasku  na vlast, Hitler je imenovao Jozefa Gebelsa za novog "ministra propagande".

On je kontrolisao javno mnijenje lansiranjem filmova koji su ili "otupili" mozak ljudi komedijama i muzikom, ili im pak ispirali mozak kako bi povjerovali u nacističke ideje.

Počevši od 1939., prikazivanje američkih filmova zabranjeno je u Njemačkoj. Umjesto toga, pojavila se velika potražnja za filmove u produkciji Universum Film-Aktien Gesellschaft (UFA), glavnog studija pod kontrolom nacističke partije. Sve te promjene postale su malo nezgodne za njemačke glumice - one koje su odbile poziv u stranku, našle su se na crnoj listi njemačke filmske industrije. One su u  najvećem broju, pobjegle iz zemlje, a neke su čak proširile svoju karijeru na druge dijelove Europe, pa i Holivud.

Ipak, pojedinim ženama iz ovog svijeta, vizija novca i slave bila je dovoljna da zanemare moral, pa su u većini slučajeva dočekale naciste otvorenih ruku.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia