SASTANAK LIDERA

Završen sastanak lidera: ''Ukloniti sve barijere kako bi u našu državu došli investitori''

28.11.2016 - 16:00 | Vijesti >> Aktuelno
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Nakon današnjeg sastanka lidera vladajućih stranaka u Bih izjavljeno je da politički predstavnici na nivou FBiH moraju staviti na dnevni red Vlade FBiH i Parlamenta FBiH sve ono što je nužno od reformi.

"Vjerujem da ćemo to moći uraditi do kraja godine počevši od budžeta, paketa reformskih aktivnosti kojih ima blizu 35 pa do onih rješenja poput zakona o šumama, braniteljima i igramana sreću", rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. 

Također su razgovarali o stvarima koje opterećuju koaliciju te je dogovoreno da se pokrene investicijski zamah i da se sklone barijere kako bi u našu državu došli investitori. 

"Ja ne vidim nijedan razlog zašto ne bi u pet ili šest mjeseci, kada je riječ o infrastrukturi, FBiH bila jedno veliko gradilište", kazao je on. 

Novinarima se obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je kazao kako na današnjem sastanku nije bilo govora o Stocu, ali da SDA smatra kako je CIK uzeo sebi za pravo da bira načelnika. 

O problemima unutar stranke u Srebrenici rekao je da se takve stvari dešavaju i da će se rješavati. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA