PARLAMENT FBiH

Gratz: Ostao sam i jedini glasao protiv vlasti

30.11.2016 - 15:29 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: FENA
 

Na sjednici Parlamenta FBiH zastupnik Naše stranke jedini je glasao protiv dnevnog reda s kojeg je skinuta tačka koja se odnosila na izmjene Zakona o igrama na sreću, preciznije o kladionicama. 53 zastupnika većine je glasalo za, 3 je bilo suzdržano, a samo je Gratz glasao protiv.

- Neposredno pred glasanje o dnevnom redu saznali smo da SDA, SBB i HDZ hoće da skinu s dnevnog reda izmjene Zakona o igrama na sreću. Riječ je o zakonskom prijedlogu o kojem je pričano mjesecima, najviše od same SDA. Predlagač Ramiz Meša iz SDA je bio protiv skidanja prijedloga s dnevnog reda - kazao je Gratz naglasivši da na 10. sjednici nisu izglasali da ide po hitnom postupku što je onda po automatizmu postao nacrt.

Gratz je dodao kako je imao opciju ili da napusti sjednicu ili da ostane i glasa protiv.

 - I bez mene imaju kvorum. I bez opozicije sve mogu usvojiti. Ostao sam, jer smatram da je najlakše otići i pustiti ih da izglasaju na miru sve. Ostao sam i jedini glasao protiv i ukazao da ovo što rade je nedopustivo. Cijela javnost i većina građana je podržala prijedlog da se oporezuju kladionice kako treba, i sad je većina jednostavno obrisala tu volju građana i stala uz zaštitu kladioničarskih lobija, koje je dosad štitio Dragan Čović. Time je Čović pokazao da je on jedini šef unutar ove koalicije i da je on vladar Federacije - dodao je Gratz.

Gratz je kazao kako je Naša stranka otpočetka podržavala veće oporezivanje kladionica i da na tome ostaje do kraja, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!