PRODAJA ZEMLJE ARAPIMA

Duraković: Stvaranje "muslimanije" u FBiH

01.12.2016 - 09:59 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: NEZAVISNE
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Bošnjački akademik Esad Duraković upozorio je da se u FBiH prodaju hiljade hektara zemlje Arapima i da je riječ o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena "muslimanija". "U FBiH prodaju se hiljade hektara zemlje Arapima, a ne zna se ko s njima dolazi, odnosno kakvi remetilački faktori dolaze", ukazuje Duraković. On je za televiziju N1 istakao da je ovo do sada prethodnica i da vlasti moraju preduzeti odgovarajuće mjere.

"Mi Bošnjaci smo istorijski markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost. Sada se ta hipoteka povećava i povećavaju se mogućnosti da se identifikujemo kao opasan faktor", naveo je Duraković. Prema njegovim riječima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da političari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala. "Sada naši političari kažu da su to naša braća muslimani.

Ja se osjećam i Bosancem, Bošnjakom, muslimanom i brinem o budućnosti svoje zemlje. Moja unučad će njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrijednije resurse koje imamo", upozorio je Duraković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA