NIKADA NEĆE DOZVOLITI DA SE TRGOVANJE SDA S HADZ-om PRELAMA PRKO LEĐA LJEKARA I PACIJENATA

SDP smatra neosnovanim optužbe SDA u vezi sa sjednicom UO ZZO-a

05.12.2016 - 10:48 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: FENA
 

Hercegovačko-neretvanski Kantonalni odbor SDP-a smatra neosnovanim optužbe koje je nedavno iznijela stranka SDA u vezi sa sjednicom Upravnog odbora Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZO) HNŽ-a.  

 „U povodu nedavnog priopćenja SDA i njihovih neosnovanih optužbi u vezi sa sjednicom Upravnog odbora ZZO-a HNŽ-a smatramo neophodnim upoznati javnost sa zlonamjernim tezama SDA i njihovim pokušajem blokiranja rada zdravstvenih ustanova u skladu s provjerenim manirom blokiranja svega što služi koliko toliko normalnom životu građana“, navodi se u priopćenju SDP-a.

 U toj stranci smatraju da su, svaki put kada su u HNŽ-u na vlasti SDA i HDZ, za njihove neuspjehe u raspodjeli plijena odgovorne oporbene stranke, a najvećim dijelom SDP.

 SDP ističe kako neće nikada dopustiti da se „trgovanje SDA s HDZ-om prelama preko leđa zdravstvenih radnika i pacijenata“.

  „Još jednom vas pozivamo da se uozbiljite i u dogovoru s vašim vječnim partnerom, dogovorite imenovanja Upravnog odbora ZZO-a i Zavoda za zapošljavanje, riješite problem policijskog odbora, komesara“, poručuje se u priopćenju SDP-a HNK.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA