Ispod haube VW Golf 2 krijumčario cigarete

18.12.2016 - 09:54 | Vijesti >> Crna hronika
 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na magistralnom putu Sarajevo – Tuzla privremeno oduzeli veću količinu cigareta.
Iz UIO su saopćili da su cigarete, koje nisu bile označene zakonom predviđenim akciznim markicama, pronađene u putničkom motornom vozilu, kojim je upravljala osoba inicijala B.R..

Kontrola je izvršena na magistranom putu Sarajevo – Tuzla, a proveli su je ovlašteni službenici UIO iz Odsjeka za sprečavanje krijumčarenja u Regionalnom centru Tuzla u saradnji sa službenicima MUP-a TK-a – PS Kladanj.

Izvršenom kontrolom vozila, uz pomoć opreme koju je donirala Vlade SAD-a, putem programa EXBS, otkrivena je veća količina cigareta koje su bile sakrivene u putničkom motornom vozilu.

Riječ je o 1.000 paklica cigareta ,,trokadero“ i 500 paklica cigareta ,,FM“, koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Hercegovini, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA