PISMA I ČESTITKE ĆE SE NAĆI NA AUKCIJI

Procurili dirljivi detalji iz intimnih pisama princeze Diane

23.12.2016 - 17:28 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Dirljiva pisma koja je princeza Diane slala svom slugi iz Buckinghamske palate prvi put predstavljena su javnosti i naći će se na aukciji početkom januara.

Cyril Dickman kraljevskoj porodici služio je više od 50 godina, a s princezom Dianom bio je posebno blizak.

Često mu je slala pisma, a pisala mu je o odnosnu svojih sinova. On je u penziju otišao sa 65 godina, a prije smrti posjetio ga je i princ Charles. Cyril Dickman je umro prije četiri godine (2012) u svojoj 85 godini, a pisma su pripala njegovom unuku koji ih sad stavlja na aukciju.

Kada je Dickman bio bolestan, princeza je često provjeravala kako se on osjeća: “Pišem ti ovo kratko pismo jer me zanima kako si. Žao mi je što ti nije dobro. Nedostaješ nam u Buckinghamskoj palati.”

Cyril Dickman je čak 1993. godine bi savjetnik Anthonyu Hopkinsu za ulogu batlera u novom filmu o kraljevskoj porodici.

Takođe, iako je Cyrilu često pisala o svojoj djeci, u jednom pismu, datiranom na 2. mart 1985. opisala je kako je princ William presrećan što je godinu dana prije toga dobio mlađeg brata.

diana-2

“William obožava svoj malog brata i konstantno ga grlji i ljubi i ne može da se odvoji od njega ni na minut. Čak ponekad i nama ne da blizu njega”, prenosi "San"

U pismima se takođe može pročitati kako je princ Charles bio presrećan rođenjem mlađeg sina te da ju je obasipao sa toliko cvijeća da nije mogla da diše.

Drugo pismo, datirano na 18. juli 1993. govori o tome kako dječaci marljivo uče i idu u školu, ali da je osmogodišnji Harry ponekad nemoguć i nestašan.  

Pretpostavlja se da je princeza Diana imala mnogo povjerenja u Dickmana da se sa njim posebno zbližila nakon smrti svoje bake u julu 1993.

Pored pisama, čija se vrijednost procjenjuje na 15 hiljada funti, u Cyril Dickmanovoj zaostavštini mogu se naći i Božićna čestitka od princa Charlesa, kraljice Elizabethe .

(Telegraf.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!