VLASTODRŠCI BENZINOM GASE POŽAR

Damir Marjanović: Ako me kaznite, vidimo se na sudu

24.12.2016 - 23:17 | Vijesti >> Aktuelno
 

Damir Marjanović, rektor Burch univerziteta, jedan od pokretača Građanske inicijative Socijaldemokrati i bivši ministar u Vladi Kantona Sarajevo, oglasio se na Facebooku povodom uvođenja pravila "par-nepar" za vožnju u Sarajevu.

"Po starom dobrom običaju, ljudi koji navodno vladaju Kantonom Sarajevo opet 'benzinom gase požar'. Za razliku od mnogih neću kritikovati mjeru uvođenja par-nepar ili smanjenje rada Toplana, ali ću otvoreno pitati šta su predstavnici kantona uradili tokom proteklih 365 dana na prevenciji ovoga zagađenja, šta su učinili da na vrijeme (što podrazumijeva rok duži od 24 sata) upoznaju stanovnike tog istog kantona sa potezima i procedurama koje sada primjenjuju, da li će smanjiti račune za grijanje zbog smanjene isporuke toplotne energije. Da ne spominjem da je danas praznik i da je sutra Božić i da mnogi ljudi, kojih još ima u ovom kantonu, su planirali i sedmicama ranije dogovorili obiteljske obaveze koje sada neće moći ispuniti", stoji u Marjanovićevoj reakciji.

"Da ne bi slučajno ostalo samo na riječima, želim da najavim odgovornima da se sutra vraćam u Sarajevo i da broj tablica (za koji mi ne pada na pamet da ga provjeravam) mi možda i nije prilagođen ovoj odluci kantonalnih glavešina. Trebao bih ući iz pravca Zenice negdje oko 14:00 i stići svome ocu na Božični ručak – i vjerujte da ne postoji ta 'ad hoc' odluka koja će me u tome spriječiti. Gospodo, očekujem, ako prekršim vašu odluku, da me kaznite, a ja ću na sudu da prebijam taj iznos sa iznosom koji sam morao platiti majstorima za bojler i veš mašinu koji su mi više puta popravljanja jer je voda iznenada nestajala i sa računom za struju, tj. razlikom zato što ne mogu navečer koristiti te iste skupe potrrošače, jer već godinama mi uskraćujete ono što je u Sloveniji proglašeno osnovnim ljudskim pravom, iako ga redovno plaćam. Naravno, ako me sutra na ulazu u kanton sačeka autobus ili taksi prevoz koji će me o trošku Kantona Sarajevo odvesti do kuće, rado ću ostaviti automobil svojih potencijalno nepodobnih tablica izvan te meni drage kotline", stoji u statusu Damira Marjanovića.

Podsjetimo, odlukom Vlade KS, od 7:00 sati ujutro do ponoći zabranjeno je u Sarajevu voziti automobil čije se tablice završavaju parnim brojem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!