ZMAJ PIVO

"ZMAJ PIVO" - najkvalitetnije pivo na policama trgovačkih centara

28.12.2016 - 17:28 | Biznis
 

Prekomjeran uvoz i praksa pojedinih velikih kompanija da koriste transferne cijene kako bi izbjegle plaćanje PDV-a na punu vrijednost uvezenog piva, godinama guše pivarsku industriju u BiH i dovode do njenog potonuća. Problem domaćoj proizvodnji predstavlja i slaba kontrola uvoznog piva, odnosno neredovno uzimanje uzoraka za ispitivanje, zbog čega postoji i opasnost da na tržištu BiH završava i pivo sumnjivog kvaliteta.

Zbog toga bi građani trebali više pažnje posvetiti najvažnijim karakteristikama, svojstvima određenog piva, detaljno pregledati sadržaj na svakoj proizvođačkoj deklaraciji.  U posjedu smo nezavisnog istraživanja koje je obavljeno u jednom od  naših najvećih centara gdje je kao uzorak uzeto  20  poznatih brandova piva ukljucujući i sve domaće i internacionalne brandove.

1

I znate šta podaci pokazuju? Znate li koje je najbolje pivo, po specifikacijama proizvođača na etiketi koje se može naći na bh. policama???
Neki će se iznenaditi, a neki ne, ali u pitanju je naše domaće, ZMAJ PIVO. Provjerili smo i saznali sljedeće: Zmaj pivo se proizvodi po njemačkom Zakonu o kvaliteti piva iz 1516. godine o obaveznoj kvaliteti piva (A klasa ječam i hmelj bez ikakvih drugih dodataka).

Na bh. tržištu se pojavio u aprilu ove godine pretežno putem tržnih centara Bingo, a kasnije i drugih domaćih lanaca. Na 6 međunarodnih sajmova ove godine u BiH i inozemstvu (Gradačac, Bihać, Zenica, Banjaluka, Zaječar, Zrenjanin) ZMAJ – NAŠE NACIONALNO PIVO je osvojilo isto toliko zlatnih medalja i plaketa za kvalitet. I ono najvažnije, a što je nezavisno istraživanje pokazalo: ZMAJ PIVO ima najveći udio ekstrakta od svih 20 pivarskih brandova koji su analizirani, čak 12% uz 5% alkohola što ga čini veoma kvalitetnim i izuzetno pitkim pivom.

Drugi po kvaliteti na osnovu proizvođačkog sastava je Karlovačko pivo sa 11,6 % ekstrakta i 5% alkohola. S druge strane, iznenadili bi ste se koliko neki veliki i poznati brandovi imaju na deklaracijama ''loše karakteristike.'' Zato, dragi kupci, dobro gledajte šta kupujete. Vlasnik Zmaj piva je KREATIVA MARKETING iz Tuzle a pod strogom kontrolom u skladu sa usvojenim standardima pivo se proizvodi u pogonima Hercegovačke pivovare u Mostaru. Ako pri tome imamo na umu da su vode iz krečnjaka Hercegovine jedne od najkvalitetnijih, onda i analiza dobiva još više na svojoj težini.

Dakle, imamo jedno od najboljih piva i na to trebamo biti izuztno ponosni. Što bi se reklo, "njemački kvalitet a bh. brand". Obratite pažnju na to šta kupujete, proizvođačke deklaracije uvijek možete pročitati. Ne dajte da vas varaju i podvaljuju pivo sumnjivog kvaliteta i patriotski, naravno, kupujmo domaće, jer se i iz ovog primjera, iz analize koju svako pojedinačno za sebe može napraviti, vidi da je najbolje.

2

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!