Spektakl u Sarajevu

FOTO&VIDEO: Pogledajte borbe Spahovića i Poturka

14.03.2015 - 14:26 | Sport >> Borba
Autor: Kenan HADŽIĆ
 

Sinoć je u Sarajevu održan Final Fight Championship 7 na kojem je održano ukupno 12 borbi. Očekivano, u glavnim ulogama našli su se bosanskohercegovački borci, a sjajne nastupe imali su Tomislav Spahović i Dževad Poturak koji su savladali svoje rivale Kamena Georgieva i Franka Munoza u finalnim borbama večeri.

Skenderija je mogla da uživa u fantastičnim duelima boraca, a posebno su se istakla dva finalna duela. Prvi u MMA kategoriji, u kojem je Tomislav Spahović nakon odluke žirija i fantastične borbe pobijedio Kamena Georgieva, te drugi u KB kategoriji, u kojem je Dževad Poturak bio bolji od Franka Munoza. Publika je bez obzira na favorizovanje naših predstavnika uživala u sjajnim mečevima, te je u više navrata nagradila protivnike bh. boraca aplauzom.

Iskustvo i domaća publika nosili su Dževada Poturka do nove pobjede. Nakon što je u prvoj i drugoj situacija bila poprilično izjednačena, treća runda donijela je dominaciju Poturka koji je na kraju slavio odlukom sudija.

Prije finalnih mečeva održane su i borbe ostalih takmičara, a učestvovali su borci iz raznih zemalja. Od domaćih predstavnika u MMA kategoriji osim Spahovića borio se Ivan Skoko, dok su u KB kategoriji učestvovali Elmir Mehić, Dženan Poturak, Muamer Jugović, Igor Emkić i Denis Marjanović.

U našoj galeriji pogledajte fotografije borbi, a ispod možete vidjeti borbe Spahovića i Georgieva, te Poturka i Munoza.

 

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: