APOKALIPSA

ŽIVIMO POSLJEDNJU GODINU: Oni imaju dokaze da je kraj 2017. godine!

05.08.2017 - 14:07 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Teoretičari zavjera tvrde da ćemo ove godine doživjeti kraj svijeta. Osnivači stranice "Signs of End Times", inače hrišćanski fundamentalisti, tvrde da imaju dokaz iz Biblije da će 2017. godine biti smak svijeta.

Brojne prirodne katastrofe, poput zemljotresa, su ključni dokaz da se bliži apokalipsa. Kažu da je dokaz tome i znatan pad broja šišmiša, riba i pčela koji izumiru.

"Nikada još nije bilo toliko mnogo dokaza na toliko različitih mjesta s tolikom učestalošću i intenzitetom", ocjenjuju teoretičari zavera.

"Naša generacija je prva koja ispunjava sve biblijske znakove. Bez sumnji, živimo posljednju godinu", tvrde.

Administratori stranice "Signs of End Times" ističu da je samo od početka 2017. godine na Zemlji zabilježeno više od 4.000 zemljotresa.

"Bog nam daje mnogo upozorenja kroz ove događaje. Nećemo imati izgovor ako se taj dan, kada se Hrist vrati, iznenadimo i budemo nespremni. Moramo pratiti znakove i pripremiti se", upozoravaju oni.

Ali, ne smatraju svi da je kraj sveta blizu. Karl Olson, urednik portala "Catholic World Report" smatra da su to samo glasine.

"Postavljanje datuma nije opcija. Mogu proći vijekovi ili milenijumi dok se Hrist ponovno ne pojavi, a može to biti i vrlo brzo", kaže on.

 

(vecernji.hr)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA