Klizište kod Kaknja

SOLAK ZA NOVI.BA Stanovništvo za sada nije ugroženo, ali je na autoputu evidentna velika šteta!

25.02.2017 - 15:26 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Klizište i ogromna količina vode koje su se pokrenuli u mjestu Tičići kod Kaknja prekinuli su saobraćaj na autoputu Sarajevo – Zenica.

Do prelijevanja vode na saobraćajnicu u mjestu Tičići došlo je uslijed obimnih padavina koje su protekle noći natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici.

Usljed toga je voda prodrla u tunel koji je u izgradnji za protok Ribnice i na izlazu iz tunela se prelila preko regionalne saobraćajnice i autoputa Sarajevo - Zenica.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak izjavio je za portal Novi.ba da ljudi sa mehanizacijom na terenu pokušavaju usmjeriti vodu u odvodne kanale koje se nalaze uz autoput Sarajevo – Zenica.

- Velika količina vode praćena sa blatom, kamenom i drugim otpadnim tvarima za sad ne prijeti stanovništvu ni kućama, ali je evidentna šteta na autoputu, odnosno na ogradi i bankinama – rekao je Solak.

Naš sagovornik pojašnjava da su sinoćnje padavine najvećim dijelom uzrokovale aktiviranje klizišta i vode.

K.S.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA