PREDSJEDNICA VLADE REPUBLIKE SRPSKE

Cvijanović: SDS traži pokriće za svoju podaničku politiku u Sarajevu

06.03.2017 - 21:06 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da SDS tumara na političkoj sceni i traži pokriće ili izgovor za svoju podaničku politiku u Sarajevu. Cvijanović je istakla da u SDS-u imaju kontradiktorne stavove i da je u toj stranci evidentan paralelizam.

"U samom SDS-u imate ljude koji govore da je Vijeće ministara nešto što će raditi u tehničkom manadatu, drugi iz SDS-a, koji su isto tako funkcioneri, kažu da tako nešto ne postoji, pa onda kažu da hoće učestvovati u radu sjednica zato što ne žele da blokiraju institucije, drugi put kažu učestvovat će, ali neće odlučiti, dakle, najobičnije tumaranje", rekla je Cvijanovićeva za za RTRS.

Cvijanović smatra da SDS zapravo traži pokriće ili izgovor za svoju podaničku politiku u Sarajevu koju su pokazivali dvije godine koliko su na vlasti, ali, isto tako, da i na određeni način sami sebe zaštite od štete koju je njima sigurno prouzrokovala sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, gdje nisu htjeli da budu dio zajedničkog bloka koji je usvajao zajedničke zaključke.

"Mislim da je sve to providno i da je svima apsolutno jasno šta je na sceni. Bojim se da oni samo na takav način daju pokriće i onima koji žele da zloupotrijebe sve one koji dolaze iz Republike Srpske, da daju dodatno oružje ili municiju, da tako kažem, istom tom političkom Sarajevu. Ništa od toga neće biti", rekla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, ono što je problem jeste da su oni sve vrijeme pogrešno tumačili skupštinske zaključke. 

"Od njih nikada niko nije tražio da blokiraju institucije BiH, od njih se vrlo jasno i glasno tražilo da oni na dnevni red stave ona pitanja koja su od značaja za Republiku Srpsku, ali oni su očito nemoćni da ta pitanja stave na dnevni red i otuda ovakve improvizacije koje smo imali priliku da vidimo", pojasnila je Cvijanović.

 

(Srna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA