Dodik: Izetbegović je izazvao krizu u BiH

10.03.2017 - 20:53 | Vijesti >> Aktuelno
 

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je danas da je jasno da je lider SDA, Bakir Izetbegović, izazvao političku krizu u BiH, ali da je isto tako jasno da je SDS učinila sve da njegovo ponašanje relativizuje, odgovornost umanji i tako sebi obezbjedi "alibi za povratak u Sarajevo".
- Umjesto ozbiljnog odgovora na Izetbegovićevo napuštanje institucija i donošenja odluka po sarajevskim ćoškovima, a ne u zajedničkim institucijama, SDS se odlučio za politički komformizam koji znači “Srpsku damo, fotelje ne damo", rekao je Srni Dodik, koji je i lider SNSD.

Prema njegovim riječima, ukoliko je insistiranje na očuvanju interesa Republike Srpske produbljivanje krize, SNSD prihvata tu odgovornost, uz napomenu da je godinama pokazivao da mu je Srpska na prvom mjestu.
- Da je SDS i pomislio na srpske nacionalne interese, a ne na lične, sasvim sigurno ne bi ostali najvernije sluge Izetbegovića, spremne da sluđuju narod u Republici Srpskoj kako to sve rade zbog njihovog interesa - istakao je Dodik.

On je dodao da Savez za promjene, na čelu sa SDS, nije pokazao kako se brane interesi Srpske, nego su pokazali "kako se brane plate, dnevnice, privilegije, a sve krijući se iza nacionalnih interesa".
- Koliko je predsjednik SDS, Vukota Govedarica politički nepismen govori i njegova teza kako će dolazak premijera Srbije, Aleksandra Vučića u BiH biti momenat kada će kriza biti pobjeđena. Premijer Srbije nije ništa učinio da bi ova kriza nastala u BiH, te ne može biti odgovoran ni za njeno rješavanje. Premijer Vučić je dobrodošao svuda i uvijek, samo SDS ne treba da se zanosi mišlju da će premijer Srbije da se miješa u unutrašnje probleme BiH - istakao je Dodik.

(srna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA