http://www.avaz.ba/clanak/216534/crnogorski-svestenik-postao-hit-voda-nam-je-skupa-a-heroin-los-i-nikakav

Najpoznatiji brod pred potpunim nestankom

Strašno saznanje: Titanik će za nekoliko godina biti "pojeden"

15.03.2017 - 18:05 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Na osnovu rasprave Ministarstvo će sa članovima radne grupe, koja je formirana na današnjoj sjednici, uobličiti zaključke kako bi ih poslanici prihvatili na narednoj sjednici Predstavničkog doma - kazala je Đapo.  

Ocijenila je da su diskusije bile veoma konstruktivne i da se može doći do kvalitetnih rješenja radi smanjenja zagađenosti zraka.

- Svima je jasno da je zagađenje zraka dugoročan problem koji je dosta bio zanemaren. Održavanje današnje sjednice je značajno kako bi se došlo do sistemskih rješenja jer je neprihvatljivo da u 21. stoljeću čekamo da vremenske prilike utiču na zrak - istakla je Đapo.

Ukazala je da je zagađenje zraka problem koji se tiče svih građana Federacije BiH, jer oni to osjećaju u svojim plućima. Zagađenost zraka, naglasila je, dovodi do smanjenja očekivane dužine i kvalitete života uzrokujući kadriovaskularne bolesti, a povećava i troškove liječenja.  

- Kao i obično nevladin sektor je dao veliki doprinos u održavanju ove sjednice budući da ima eksperte iz oblasti okoliša. Gradim partnerski odnos s nevladinim organizacijama i nastavit ću da kroz redovno održavanje sastanaka pratim smjernice koje dobivamo od njih radi poboljšanja legislative i rješavanja problema zagađenosti zraka i okoliša u cjelini - istakla je Đapo.

Podsjetila je na postojanje Federalne strategije zaštite zraka, koja je sastavni dio Federalne strategije zaštite okoliša donesene za period 2008-2018.

Ovu tematsku sjednicu inicirala je poslanica Amra Haračić iz Lukavca kojoj se u tome pridružila poslanica Alma Kartina iz Zenice, kao i deseci njihovih kolega iz Predstavničkog doma.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!