ZDRAVA PREHRANA

Proljetno povrće pršti vitaminima: Jedite sezonski i ne brinite za zdravlje!

Autor: Centarzdravlja.hr
 

Toplije vrijeme znači veći izbor voća i povrća. Uvijek biste prehranu trebali prilagođavati sezoni jer jesti sezonski znači jesti zdravije i ukusnije. Proljeće nam donosi različite vrste povrća, a svaka od njih ima odlične zdravstvene prednosti.

 

1. Artičoke

Artičoke su bogat izvor kalija, a istraživanja su pokazala da kalij smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti. Antioksidacijska svojstva ovog povrća jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka.

 

2. Šparoge

U sastavu šparoga pronalazimo inulin, prebiotik koji je štiti zdravlje i potiče rad probavnog sustava. Za najbolji učinak odaberite mlade šparoge.

1 2 3 4

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!