NA USKRS

UŽASAVAJUĆE: Otac platio rođaku da mu ubije ćerku!

19.04.2017 - 21:32 | Vijesti >> Svijet

Muškarac star 38 godina, čije ime nije objavljeno, pokušao je na Uskrs da zadavi svoju rođaku, po instrukcijama njenog oca! Međutim, žena (43) uspila je hrabro da mu se suprotstavi i obavijesti policiju. Ona je sa mjesta zločina prevezena u bolnicu sa teškim povredama glave. Osumnjičeni rođak, koji je navodno bio plaćen za ovo ubistvo, prebačen je u zatvor u Josefstad, potvrdio je portparol javnog tužioca u Beču.

- Muškarac pokrelom iz Srbije, star 38 godina, došao je 13. aprila u Beč da posjeti rodbinu. On se pretvarao da želi sa njima da proslavi Uskrs. U nedjelju je domaćici koja ga je ugostila otkrio svoje prave namjere, da ga je njen otac poslao u Beč da je ubije! Pokrenuta je istraga zbog pokušaja ubistva. Krivični nacionalni sud treba da odluči da li će osumnjičenom biti produžen pritvor - izjavio je portparol javnog tužioca u Beču.

Kako su objavili austrijski mediji, žena se borila svom snagom kada je rođak skočio na nju.

- U jednom trenutku je počela da se guši, ali je na kraju uspila da se oslobodi,prenosi Alo.Kada je policiji prijavila pokušaj ubistva, bila je nejasna. Rekla je, navodno, da porodični sukobi postoje već duže vrijeme. Istraga pokušava da utvrdi konkretan motiv.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia