INVESTICIJA U TUZLI OD MILION KM

Kada će Sarajevo dobiti ovako nešto: Pogledajte kako izgleda najmodernija autobuska stanica u BiH!

20.04.2017 - 19:53 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Prema riječima generalnog direktora dioničarskog društva Trans Turist Tuzla Nedžada Siočića sredstva za modernizaciju stanice osigurana su putem kredita i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.
 
Nakon šest mjeseci radova na rekonstrukciji i investicije od milion KM danas je svečano otvorena modernizovana Autobusna stanica Tuzla sa novim popratnim sadržajima koji će biti dostupni putnicima- piše Tuzlanski.ba. 
 
Prema riječima generalnog direktora dioničarskog društva Trans Turist Tuzla Nedžada Siočića sredstva za modernizaciju stanice osigurana su putem kredita i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.
 
Glavna autobusna stanica u Tuzli čije usluge godišnje koristi oko 500.000 osoba osim rekonstrukcije uvela je i niz noviteta po čemu će biti jedinstvena u Bosni i Hercegovini.
 
“Pored novčanih sredstava uložili smo i puno truda kako bi obezbijedili bolje uslove putnicima ali i našim uposlenicima. Tako je čitava stanica pokrivena video-nadzorom i protupožarnim sistemom. Postavljeni su monitori sa informacijama o odlascima i dolascima autobusa, omogućena je on-line prodaja karti i omogućeno kartično plaćanje” – kazao je u izjavi za medije direktor Trans Turista Nedžad Siočić.
 
Svim korisnicima bit će omogućen besplatan pristup internetu. Uskoro se očekuje i aktiviranje on-line prodaje karata u samom autobusu, a čak će biti dostupna i mogućnost kupovine za više vezanih relacija. Također, promijenjen je i sistem prodaje karata koji podrazumijeva novi, savremeni softver direktno povezan s automatom za prodaju.
 
U sklopu autobusne stanice naći će se i dosta popratnog sadržaja poput frizerskog salona, cafe bara, fast food-a, mjenjačnice,  rent a car-a, turističke agencije i restorana koji je također planiran.
 
 
Autobusna stanica u Tuzli bit će posebna i po tome što će stvarati uštete na sistemu grijanja pa su pored daljinskog sistema grijanja ugrađene i toplotne pumpe, a u planu je i proizvodnja dodatne energije putem solarnih panela. 
 
Više saznajte u video prilogu:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA