Majka Dražena Petrovića o njegovoj bivšoj djevojci: 'Klara Salantzi je MONSTRUM'

17.06.2017 - 12:19 | Nostalgicno >> Nostalgija

Prošle su 24 godine otkad nema Dražena Petrovića, ali neke rane nikad ne zarastaju. Ta kobna 1993. godina zauvek će ostati urezana u pamćenje svima, ne samo košarkaškim fanaticima.

"Košarkaški Mocart" je poginuo na nemačkom autoputu u crvenom golfu, a s Draženom su u automobilu bile još dvije ženske osobe - njegova tadašnja devojka Klara Salantzi i njena prijateljica Hilal Edebal. Hilal je jedva izvukla živu glavu, njeno tijelo i mozak su bili teško povrijeđeni, a nakon 24 godine upoznala je Draženovu mamu Biserku.

"Vrlo sam se emotivno istrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći da izdržim. To je samo deo filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina. Tek kad pogledate drugi deo, videćete koliko je to bilo potresno. Hilal je uništena", rekla je Biserka Petrović.


Edebal je bivša košarkašica. Ne sjeća se da je bila u automobilu s Draženom jer je nakon nesreće, od posljedica tragedije, dobila amneziju. Život joj je noćna mora i od toga dana više ništa nije isto.

S druge strane, Klara Salantzi se uspješno oporavila. Ona je i vozila taj auto, koji se zakucao u kamion. Udala se potom za nemačkog fudbalskog golgetera Olivera Birhofa i sve bi to bilo u redu da je o nesreći ikada javno progovorila. No, Njemica se 24 godine nije oglasila.

"Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nju nije posećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt", podsjetila je Draženova mama na uvodni čin tragedije, poslije koje više ništa nije bilo isto. Ni u svijetu košarke, ni sa nesrećnom Hilal.

Biserka Petrović

 

(Izvor: sport.blic.rs)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!