GLOBALNI PROBLEM

Tri srednjoškolke predstavile su svoj genijalan izum protiv silovanja (VIDEO)

19.06.2017 - 15:14 | Porodica i zdravlje

Ove tri djevojke su izmislile slamku za koju vjeruju da će smanjiti stopu silovanja.

Tri srednjoškolke su probale stati u kraj silovanju koji je globalni problem. Victoria Roca, Susana Cappello i Carolina Baigorri izmislile su slamku koja poplavi kada stupi u kontakt s tekućinom unutar koje se nalazi droga za silovanje, piše 22 words.
Slamka spasa
Jedna je od njih za Inside Edition kazala: “Biti mladom ženom je problem o kojem dosta slušamo od kad smo kročile u srednju školi.” Njihova je slamka u mogućnosti uočiti tri vrste najčešćih droga, tzv. klupskih droga, koje se koriste za silovanje: Rohypnol, gamma-hidroksimaslačna kiselina i ketamin.

Slamku su napravile kao dio školskog projekta, a nadaju se masovnoj proizvodnji. Dobna skupina na koju ciljaju je ona studentske dobi. Za nju kažu: “Znamo da to nije rješenje, ali se nadamo da će se s njome smanjiti broj silovanja i opasanih situacija do kojih može doći zahvaljujući drogi.”

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!