Zaklao ženu i bebu, brani se ćutanjem

19.06.2017 - 22:58 | Vijesti >> Region

U višem sudu u Novom Sadu danas počelo suđenje Arpadu Sabu (28) Optuženom za dvostruko ubistvo. 

- Razumio sam optužnicu, ali ne želim da iznesem svoju odbranu. U ovoj fazi postupka, braniću se ćutanjem. To je bilo jedino što je u ponedjeljak u Višem sudu u Novom Sadu, na početku suđenja izjavio Arpad Sabo (28) iz Lipara kod Kule, optužen da je 14. avgusta 2016. godine u podstanarskom stanu u Veterniku nožem usmrtio suprugu Slavicu (24) i njihovu četvoromjesečnu ćerkicu Nikolinu.
 
Govoreći o zajedničkom životu svoje ćerke Slavice sa Arpadom, njena majka Ljiljana Đurđić, iako privilegovani svjedok, kazala je da su problemi između Slavice i Arpada nastali kada su počele pripreme za vjenčanje.

- On je bio alkoholičar, i tada je bio agresivan, a moja ćerka je morala da "igra kako on svira" - kazala je Ljiljana. - O onome što se dogodilo ništa ne znam, ali želim da čujem odgovor zašto je to uradio i zbog čega je do toga došlo. Nisu se snašli kao porodica,prenose Novosti.

Dušan Đurđić, otac ubijene Slavice i deda malene Nikoline, navodeći da se posljednji put sa ćerkom čuo 14. avgusta oko 21 sat, izjavio je da se tada nije žalila da ima problema sa Arpadom.

- Bio je ljubomoran, a on i njegova majka su promenili datum venčanja i tada je izbila prva svađa - svjedočio je Dušan o zajedničkom životu svoje ćerke sa Arpadom. 

- Upućivao joj je ružne reči, nazivajući je lažljivom kurvom, vređao je i psovao, čak je i meni i supruzi govorio psovke.

13-1
O četvoromjesečnom životu supružnika u podstanarskom stanu u Veterniku pričao je vlasnik kuće Željko Štrbac. On je rekao da je Arpada i Slavicu poslije svađe, oko dvije nedjelje prije strašnog zločina, opomenuo da će morati da se odsjele ako se budu tako ponašali. Po njegovim riječima, u noći ubistva, oko 22 sata, čuo je prigušenu buku. Ali kada je, kako kaže, otišao do njihovih vrata, bila su zaključana, ništa se nije više čulo, niti je ko otvarao. Podstanar iz susjednog stana im je rekao da misli da Arpad tuče Slavicu.

- Sutradan u radionici ispod njihovog stana video sam braon-crvene tragove - prepričao je Štrbac. - Rezervnim ključem sam otvorio vrata, i u kupatilu, na pločicama zatekao Slavicu, ležela je na leđima. Nisam znao da li diše. Istrčao sam i svojoj ženi rekao: "Ovaj je nju dobro nalupao..." Pozvali smo policiju, a kasnije sam u krevetiću video i dijete. Bilo je u krvi. To mi je bilo veoma teško.

Poslije brutalnog zločina, Arpad se okupao i presvukao, a zatim pobjegao. Policija ga je pronašla kod Bačke Palanke i uhapsila, a na saslušanju nije pokazivao da se kaje.

Nastavak suđenja je u septembru.

Ljiljana i Dušan Đurđević, roditelji ubijene Slavice


Otac pokojne Slavice je danas ispričao kako je Arpad u nastupu bijesa znao da bude veoma agresivan, a na poslu gdje je radio gazdi je ubio jare.

- Bio je ljut, nešto su se posvađali, i on je štapom ili nekom motkom ubio jare - prepričao je Dušan ono što mu je ćerka kazala.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!