HOLANDIJA

Wilders ne dozvoljava da musliman bude načelnik općine

05.07.2017 - 09:18 | Vijesti >> Svijet
Autor: Anadolija
 

Lider radikalno desničarske i euroskeptičke holandske Slobodarske partije (PVV) Geert Wilders se usprotivio odluci da musliman bude načelnik jedne holandske općine.

Wilders se otvoreno usprotivio odluci da Ahmed Marcouch, porijeklom iz Maroka, preuzme poziciju načelnika općine Arnhem u Holandiji, nakon što je dosadašnji načelnik zbog bolesti morao napustiti pomenutu funkciju.

Lider Slobodarske partije je istakao da je Marcouch, dok je bio načelnik općine Slotevaart u Amsterdamu, pokušao da, kako je rekao, islamizira grad.

Poručio je da će u srijedu ispred zgrade općine Arnhem protestovati protiv odluke o imenovanju Marcoucha za načelnika.

"Ovo je čovjek koji pozitivno gleda na to da policajka nosi maramu. Zamislite, kada postane načelnik bit će iznad policije. Ovo je prava sramota. Po meni bi bilo prikladnije da umjesto u Arnhemu postane načelnik glavnog grada Maroka Rabata. Moramo vratiti zemlju u naše ruke", napisao je Wilders.

Wilders je prošle godine proglašen krivim za izazivanje rasne diskriminacije i vrijeđanja marokanskog naroda u Holandiji nakon što je organizovao miting kojim je pozvao na "sve manje i manje Marokanaca" u Holandiji.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!