NITKO NIJE REAGIRAO NA VRIJEME

NIJEMI DJEČAK (4) dva tjedna grlio mrtvu majku dok nije UMRO OD GLADI

08.07.2017 - 19:19 | Vijesti >> Svijet
 

Esther Eketi-Mulo (24) i njezin sin Chadrack (4) su pronađeni mrtvi u stanu u Londonu prošlog novembra. Majka je imala epileptični napad, a njezin sin je bolovao od autizma i bio je nijem te nije mogao pozvati pomoć. Umro je od gladi. Daily Mail i ostali mediji u Velikoj Britaniji sada postavljaju pitanje kako je moguće da nitko nije reagirao čak dva tjedna. Majku i sina su na sprovodu ispratile stotine ljudi, a imali su i rodbinu odnosno Esther je imala roditelje, sestru te prijatelje.

 Majka Esther je umrla nakon epileptičnog napadaja

 Chadrack je pronađen kako leži uz majku i to nakon što je ujak podigao alarm jer se Esther nije javljala na telefon. 

- Ovo otvara ozbiljna pitanja o tome kako je moguće da dječak u Velikoj Britaniji umre od gladi 2017. godine bez da je to itko primijetio. Kako je moguće da je dijete s takvim dijagnozama "promaklo" institucijama i da je to imalo tako teške posljedice, prenosi 24sata.

Dječak je išao u vrtić u kojem ga nije bilo od septembra. U vrtiću su pokušali saznati zašto ga nema no nitko im se nije javljao dok su zvali i zvonili na zvono na zgradi. Na kraju su odustali. Sada pak naglašavaju kako će promijeniti protokol u takvim situacijama.

Obitelj kaže da su jako tužni. Neki prijatelji smatraju da je upravo obitelj kriva, a neki da su zakazale vlasti. Susjedi kažu da nisu čuli nikakvu buku i ništa neuobičajeno pa im ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, proganja ih to da su možda mogli spasiti dječaka. 

- Policija nam je rekla da je susjeda pala, udarila glavom i iskrvarila. Esther je bila draga žena koja je jako voljela svog sina. No bili su povučeni kao obitelj - rekli su susjedi. 

- Voljeli smo te jako, vrata našeg stana su ti uvijek bila otvorena. Opraštam ljudima koji nas okrivljuju bez da znaju istinu. Volim vas, počivajte u miru - rekla je na pogrebu Estherina majka i dječakova baka Bebe.

Pomajka tvrdi kako obitelj ne krivi vlasti. - Esther više nema, to je završena priča - rekla je pomajka Mabu Kossa. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!