Znate li za sujevjerja Zlatana Ibrahimovića? Jedno od njih je da nakon "trijumfa" u krevetu, loše igra na zelenom terenu

10.07.2017 - 18:31 | Sport >> Druga strana sporta
 

Bivša zvijezda brojnih evropskih velikana Zlatan Ibrahimović, ima niz sujevjerja za koje smatra da mu pomažu u pobjeđivanju i osvajanju trofeja. Bez njih, Zlatan sumnja u svoje rezultate!


Njegovo najveće sujevjerje za "uspjeh na utakmici" je apstinencija od seksa uoči meča njegovog kluba. U suprotnom krivac za lošu partiju bila bi njegova supruga.

Ibrahimović je otkrio kako je za njegove loše igre "zaslužna" njegova partnerica - Helena Seger.

- Neki igrači koriste vođenje ljubavi kako bi se “napalili” pred utakmicu, ali ja kada god pokušavam "trijumfovati" u krevetu, odigram loše na zelenom terenu - bio je iskren Zlatan, piše N1.

Lista Zlatanovih sujevjerja uključuje i ne skraćivanje repa, tvrdeći da mu daje snagu. Sličnu tvrdnju imao je Samson, mitološki lit čija je vanzemaljska snaga počivala u kosi.

Telo Šveđanina porijeklom iz BiH je prekriveno tetovažama, ali neke od njih mu donose sreću, mišljenja je napadač.

Među njegovim favoritima je ona koja dolazi iz budističke ideologije u predstavlja elemente vatre, vetra, vode, te kreativnu percepciju prostora.

Da sve ovo ima smisla govore Ibrahimovićevi uspjesi i igre na terenu. U svom prvom meču za Junajted postigao je gol i osvojio trofej.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia