Evo šta Vučićev sin misli o genocidu u Srebrenici

11.07.2017 - 21:58 | Vijesti >> Region
 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se u “Srebrenici dogodio strašan zločin i da se iskreno saosjeća sa porodicama žrtava”.

Kako je rekao gostujući na TV Happy, sada su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i ta dva naroda su potrebna jedan drugom.

Vučić je rekao i da Srbija nije dobila pozivnicu za obilježavanje zločina u Potočarima, a da oni koji su otišli iz Srbije u prethodnim danima mogu da iskažu svoje mišljenje i da kažu da se tamo desio genocid.

Ipak, naveo je da “njegova riječ kao i predsjednika vlade i ministra inostranih poslova obavezuje”, a da se ovde govori o pravnoj formulaciji.

Kako je rekao dogodio se stravičan zločin i nada se da smo izvukli pouke.

“Kao i iz Bratunca, Oluje, da ne govorim o najstrašnijem – Јasenovcu”, dodao je.

Prema njegovim riječima ključno je da tako nešto više nikada ne sme da se dogodi nijednom narodu, a 80 ili 90 osto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin,prenosi Fokus.

“Takav veliki zločin ne smije da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost”, rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim.

“Danilo će mi reći – sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti … kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega”, dodao je Vučić i poručio da se “samo magarac ne mijenja”.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!