BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA: Povoljni uvjeti za vožnju, na granicama zadržavanja do 30 minuta

14.07.2017 - 09:01 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Povoljni vremenski uvjeti i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u našoj zemlji.

I pored toga, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Svakodnevno, od 05.30 do 13.30 sati izvode se deminerski radovi na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. S obzirom na vikend koji je pred nama, veće gužve i duža zadržavanja očekuju se tokom dana.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia