Osjetila je čudan miris u kući i istog trenutka bacila bebu kroz prozor: Koja bi majka ovo uradila?

20.07.2017 - 17:05 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Nije bilo veće sreće za Šelbi Karter iz Ilinoisa nego kada je na svijet došla njena ćerkica Kijana.
 
Šelbi se bez problema od bezbrižne i pomalo neodgovorne 20-godišnjakinje pretvorila u majku lavicu, spremnu da uradi sve za svoje dijete. Sve je išlo glatko, i Šelbi je uskoro proslavila svoj 21. rođendan i za tu priliku priredila malu zabavu. Samo dan kasnije, oko pola 11 izjutra, u njenoj kući izbio je požar. Dok je plamen lizao namještaj i širio se iz minuta u minut, Šelbi je, dok je pokušavala da dobije vatrogasce, shvatila da će morati da napravi težak izbor - ili ona ili beba.

I bez mrvice oklijevanja, izabrala je Kijanin život i - bacila je bebu kroz prozor.

Kako u telefonskom razgovoru sa vatrogascima nije ni spomenula da je u kući i beba, vatrogasci su bili zapanjeni kada su vidjeli novorođenče ispred kuće u plamenu. Nažalost, Šelbi je podlegla povredama i vatrogasci su je zatekli beživotnu.

- Nevjerovatan je taj čin i njena spremnost da uradi tako rizičnu stvar da bi spasla djetetov život, i neizmjerna je tragedija što je ona sama poginula - rekao je vatrogasac za Vašington post.

Sada se o Kejti brine Šelbina mama, odnosno njena baka koja kaže da će se postarati da Kijana sazna sve o nesebičnom činu njene majke.


- Voljela je ovo dijete svim srcem. I zbog toga je Kijana nikada neće zaboraviti, iako ju je jedva i upoznala - kaže baka ove bebe koja je iz cijele epizode požara prošla potpuno nepovrijeđeno.

(mommypage.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!