Na granicama zadržavanja do 50 minuta

22.07.2017 - 08:19 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju, navode iz BiHAMK-a.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pojačan je promet vozila na jugu naše zemlje. Posebno izdvajamo izlaz iz BiH na ganičnim prijelazima Doljani, Gabela Polje, Izačić, Ivanica i Trebimlja, gdje se na prelazak granice čeka od 40 do 50 minuta. 

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su nešto kraća. Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo s ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš..

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA