POTRESNA ŽIVOTNA PRIČA RUŽICE SOKIĆ

Zbog tragičnog događaja nije željela djecu, oduzeli su joj ulogu jer je bila ružna, ali evo šta je uradila pred smrt

25.07.2017 - 18:52 | Nostalgicno >> Lifestalgija

Jedna od najvećih srpskih glumačkih diva ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, a o pojedinim detaljima iz njene biografije se malo znalo.

Već od djetinjstva suočavala se sa nedaćama. Nakon okupacije zemlje od strane Njemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspio je da se vrati u Beograd, gdje su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Glumica je više puta isticala da je ovaj period djetinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

glumica-1

- U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

- Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu "Sutjeska" u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.

glumica-2

- Kada su me izbacili zbog toga što sam bila toliko ružna, počela sam da ih pljujem po novinama jer sam bila nemoćna i nisam imala nikakav autoritet - ispričala je svojevremeno glumica.
Ružica je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali je donijela odluku da ne želi da ima djecu. Kako je sama objašnjavala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima,prenosi plusonline.

Nakon što je na skijanju u Austriji slomila kuk, dok je bila prikovana za krevet nastala je njena knjiga "Strast za letenjem", objavljena 2010. godine.

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vrijeme se borila s Alchajmerovom bolešću.