TRI BRAKA I PROBLEMI SA TRUDNOĆOM

GLUMICA IZ 'BOLJEG ŽIVOTA' TOKOM SNIMANJA SERIJE KRILA VELIKU TAJNU!

01.08.2017 - 18:12 | Nostalgicno >> Lifestalgija
 

Krajem osamdesetih u toku snimanja popularne serije ljubavni život Svetlane Bojković je bio buran. Dok je još formalno bila u braku sa prvim mužem Milošem Žutićem, upoznala je i zavoljela drugog muža Ljubomira Mucija Draškića.


Njen život obilježile su tri velike ljubavi od kojih je odustaja kada je nestajalo magije, a upuštala se uprkos svim društvenim normama.

Prvog supruga Miloša Žutića upoznala je dok ju je spremao za Akademiju.


- Pri kretanju u tom smjeru sve mi se događalo brže nego što je to uobičajeno. Dvije godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta! I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera(!), a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svijet Katarinu, moju Kaju - rekla je ranije za "Politiku" Svetlana i objasnila da je imala problem sa trudnoćama.

-Jako sam željela da rodim, a imala sam, prije toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli. A porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svijetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje...- rekla je ona.

Međutim, poslije nekoliko godina zajedničkog života sa Milošem Žutićem, Svetlana je odlučila da stavi tačku i to u vrijeme kada je snimala najpopularniju seriju "Bolji život" sa Draganom Bjelogrlićem, Lidijom Vukićević, Borisom Komnenićem i Markom Nikolićem.

Slikovni rezultat za svetlana bojkovići
Ona je upoznala drugog muškarca u kojeg se zaljubila, a zatim je započela i vezu sa njim dok je još bila u braku sa Milošem Žutićem. O tome se tada malo govorilo, ali bilo je razumjevanja sa svih strana.

- Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima. Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa.. A i nas dvije smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest- rekla je ona.

Da ljubav ne zna za granice, potvrdila je i sama Bojkovićeva.

- Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se vjenčali tek 1990. godine. Jer, i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog - rekla je ranije za "Politku". 


U životu je koračala uvijek uzdignute glave, pa čak i kada joj je bilo najteže. Nikada nije posustajala, a priznala je da je prolazila kroz depresije.

- Što sam starija više ništa ne može toliko da utiče na mene da izgubim prisebnost, ili da me u nekoj velikoj mjeri povredi, ali postoji jedna druga stvar, a to je depresivnost, protiv koje čovjek mora i treba da se bori. Neke stvari i dalje mogu da me povuku u depresiju i tu onda opet moram da iznalazim svoje mehanizme kako bi se odbranila i spasila. I uspjevam, prije svega zato jer sam svesna kada se desi takva situacija- rekla je za "Hello" Svetlana Bojković koja se poslije nekoliko godina vratila u Beograd i tu ostala.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!