STRAVIČNI PRIZORI

STRAVIČNI SNIMCI NEZAPAMĆENOG NEVREMENA: Voda teče stepenicama i šinama, ljudi gledali kako crne rijeke jure prema njima! (VIDEO)

17.08.2017 - 15:06 | Vijesti >> Svijet

U snažnom nevremenu praćenom jakom kišom, koje je prije mjesec dana pogodilo Istanbul, povrijeđeno su najmanje dvije osobe. 

Vode je bilo toliko da je potpuno poremetila funkcionisanje grada. 

Sada su se pojavili snimci iz tamošnjeg metroa, koji bukvlano lede krv u žilama.

Bujica je odnijela mnoga vozila, a građani su ostali zaglavljeni, pokušavajući da se tokom večernjeg špica vrate kućama u ovom najvećem turskom gradu. Letovi na Međunarodnom aerodromu Ataturk su bili otkazani, U luci Hajdarpasa prevrnuo se veliki kran, tramvajski prevoz u nekim dijelovima Istanbula takođe je u prekidu, ali je najgore od svega prošlo podzemlje, tačnije istanbulski metro.

Voda se slivala niz stepenice ka metro stanicama i užasnutim građanima koji nisu znali gdje bi se mogli sakriti od bujice. 

Onda je krenulo duž pruge. Kao prava divlja reka voda je za čas preplavila pruge, a nivo se toliko podigao da je pretio da prelije na stajalište.

Curilo je i sa plafona, iz neonki i iz instalacija i pretila da opasno ugrozi prolaznike koji su se ispod nalazili.

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!