POTRESNA PRIČA

Svaki dan je čula neobične zvukove iz garaže, ali kad je otkrila suprugovu tajnu SVE SE PROMIJENILO

21.08.2017 - 17:50 | Zanimljivosti >> Dobre priče

Brad Soden je proživio dosta toga u svom životu. Bio je bivši vojnik u prvom iračkom ratu i spasio je mnogo života kao vatrogasac. Sa porodicom živi u Arizoni.

Dugo vremena je živio svoj san, ali se sve promijenilo 15.8.1999. godine.

kolica4

Sa ženom Liz i djecom je bio u svom kamionetu. Liz je vozila kada im je pukla lijeva guma. Izgubila je kontrolu i sletjeli su sa puta. Njegova tri dječaka su se izvukla sa manjim povredama. Bradove povrede su bile malo teže, slomio je nogu. Liz je prošla najgore, slomila je kičmu i ostala je paralizovana od struka naniže.

Odvedena je u bolnicu na operaciju i kada se probudila doktori su joj ustanovili dijagnozu.

Liz je mislila kako je njen život gotov. Mislila je kako će je Brad, koji je tada još uvijek bio njen momak, ostaviti radi druge, normalnije žene.

Brad ju je zaprosio odmah u bolnici.

Naravno, Liz je rekla “da” i par se ubrzo vjenčao.

Njen put do potpunog oporavka je bio dug i njena cijela porodica ju je podržavala u tome. Prelaz u život u kolicima je bio jako težak za nju, naročito jer im je porodični hobi bio planinarenje.

Jednom prilikom kada je njena porodica pratila tragove soba, ona je bila primorana da ostane na ravnom putu.

Sa suzama u očima rekla im je da idu dalje, a Brad je odlučio da se to više neće ponoviti.

Dok je bio u vojsci radio je kao tehničar na održavanju tenkova i odlučio je da joj napravi posebna kolica kojima može ići sličnim putevima, zajedno sa porodicom.

To je bilo lako za reći, ali ne i za uraditi. Proveo je dane u garaži i nekada nije uopšte izlazio van, te bi ponekad izgubio stpljenje. Buka iz garaže je nešto na što su se svi navikli.

Nakon bezbroj uloženih sati konačno je uspio. Pozvao je Liz i iznenadio je sa unikatnim kolicima sa gusjenicama.

kolica3

Njegov izum nije prošao nezapamćeno. Kolica su privukla dosta pažnje, čak i od NPC Robotics kompanije. Podržali su Brada i napravili prototip baziran na njegovom modelu. Njena kolica su sada tiha, brza i napravljena za sve terene.

kolica2

Sada njena porodica ima problem da je prati u planinarenju.

Brad je pokazao koliko voli Liz i pokazao je da mašta i volja mogu nadvladati sve.

kolica1

Divan primjer kako pomoći onima koje volite. Kada neko u Vašoj porodici padne, pomozite mu da se ponovo digne na svoje noge.

Podijelite ovaj članak sa prijateljima i porodicom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA