OPREZ!

Mogu biti opasne za vaše zdravlje! 3 STVARI KOJE MORATE ODMAH BACITI U SMEĆE

26.08.2017 - 18:03 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Nagomilavanje stvari prije svega šteti izgledu doma, ali nekih manjih stvari trebali biste se riješiti bez razmišljanja jer mogu biti opasne za vaše zdravlje

Lijekovi

Iako im je primarna funkcija da čuvaju naše zdravlje ili nas pak izliječe od raznih bolesti, stari lijekovi iz naše kućne ljekarne mogu postati opasni.

Naime, prosječan rok trajanja lijekova je oko godinu. Sve iznad toga umanjuje učinak istih ili pak, u nekim slučajevima može postati i opasan za zdravlje. Isto vrijedi i za lijekove koji nisu u svom originalnom pakiranju.

Stara kozmetika

Kada govorimo o kozmetici, pravilo je vrlo jednostavno - ako je stara, suha ili je ne planirate nikada upotrijebiti, bacite je bez razmišljanja.

I dok se u vlažnoj dekorativnoj kozmetici poput pudera, maskare i tuša za oči s vremenom počinju razvijati bakterije, sjenila i rumenila nakon isteka roka više nisu postojana na koži te nemaju isti učinak.

Što se preparativne kozmetike tiče, ako je kremi ili maski za lice istekao rok trajanja ili su pak promijenile boju ili strukturu, nikako ih ne stavljajte na kožu jer mogu izazvati jake alergijske reakcije. Isto vrijedi i za kreme za sunčanje koje ne bi trebali koristiti dvije sezone za redom.

Stare četke i spužvice za tuširanje

Prema posljednjem istraživanju, stvari koje koristite kako bi oprali svoje tijelo mogu biti najprljaviji predmeti u vašem domu. To se naravno odnosi na krpice, spužvice ili četke za tuširanje koje iznova koristite predugo.

Spužvice i četke nemojte koristiti dulje od 3 do 6 mjeseci, a želite li se maksimalno zaštiti, spužvice nakon tuširanja ponovno nasapunajte, dobro isperite te ostavite blizu izvora topline da se potpuno osuše.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!