Detalji ranjavanja oca Muhameda Bešića: Meho se potukao s petoricom komšija, a onda je jedan izvukao pištolj

27.08.2017 - 10:54 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Meho Bešić, otac nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića, ranjen je juče u pucnjavi u mjestu Falešićima kod Srebrenika.
 
Pucnjavi je, prema saznanjima Avaza, kumovao alkohol i svađa između dvije porodice, Bešić i Suljanović.
 
Opća tuča
 
Riječ je o komšijama, koji su prema izjavama očevidaca, i ranije imali razmirica i svađa.
 
- To je bila opća tuča između Mehe i tri brata Suljanović i njihove dvojice sinova. Meho je bio sam na jednoj strani, a njih petorica na drugoj. U toj općoj makljaži, gdje su sijevale pesnice, Bešić je bio savladan. Kada se očekivalo da se sve smiri, Senad je izvadio pištolj i sa dva hica ranio Mehu - kaže svjedok incidenta.
 
Meho je pogođen s dva metka, u ruku i nogu, i zbrinut je u Hitnoj pomoći u Srebreniku.
 
- Nije ovo prvi put da se ove porodice svađaju. Oni žive u Falešićima i komšije su, kuće im dijeli samo osnovna škola. Meho ih je i ranije napadao kada je bio pod dejstvom alkohola. Znao je često svoja dva psa, Sultana i Hurem, napucavati na njih - priča izvor .
 
Nisu konfliktni
 
Porodica Suljanović radi na koridoru, na pijaci Arizona. Jedan od njih je penzionisani policajac, a ostali biznismeni. Nisu konfliktni.
 
- Meho se na njih često žalio da režu šumu. Njega je to nerviralo i stalno im je to zamjerao - dodaje izvor Avaza.
 
Nije se trijeznio
 
Mještani Falešića kažu da je u četvrtak Meho bio u posjeti sinu u Splitu, gdje je Muhamed Bešić u dresu Evertona igrao utakmicu Evropske lige protiv Hajduka.
 
- Sigurno mu je Muhamed dao malo više novca, pa se Meho ovih dana nije trijeznio. Nadam se da će Bešić i Suljanovići izgladiti ovaj nesporazum - kaže sagovornik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA