DA LI STE ZNALI

KONAČNO OTKRIVENO ! Čemu zapravo služe zaobljenja na gornjoj strani ukosnica – IMAJU VEOMA VAŽNU ULOGU!

28.08.2017 - 17:36 | Zanimljivosti
 

Sigurno ste primijetili da je na svim tankim ukosnicama gornji dio zaobljen, poput zupčanika. I to nije tako zbog estetike već ti sitni zupčanici imaju važnu ulogu za koju većinu nas ne zna. Naime, oni služe za bolje i čvršće pridržavanje kose, a to ćete postići ako ukosnicu umetnete u kosu na pravilan način, drugačiji od načina na koji inače stavljamo ukosnice.

Kako to napraviti? Krenite stavljati ukosnicu na uobičajen način, dakle s ravnim dijelom ukosnice okrenutim prema 'dolje', a zatim je negdje na pola puta okrenite tako da neravna strana ukosnice bude okrenuta prema 'dolje'. Mali zupci čvrsto će držati kosu i tako će frizura duže biti postojana.

Kako biste izbjegli oštećenje kose, ukosnicu na ovaj način stavljajte samo na dijelove gdje je kosa gušća i teža, dakle ne tamo gdje je sklonija lomljenju, primjerice blizu čela. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia