ZBOGOM WINDOWSU

36.000 telefona policajci bacaju u smeće i prelaze na iPhone!

30.08.2017 - 01:25 | Tech >> Nauka i tehnologija

Policajci u New Yorku dobili su krajem prošle godine 36.000 Windows telefona, ali sada su ih se odlučili odreći i do kraja godine će ih zamijeniti te će svi dobiti iPhone. 

Jedan od glavnih razloga je najava Microsofta koji je ugasio podršku za Windows 8.1 telefone, koji gotovo da i ne postoje na tržištu. No, to znači da ti telefoni neće dobivati nova sigurnosna ažuriranja, što je i potaknulo zamjenu. 

Policajci su dosad koristili Lumije 640 XL i 830 koje su imale posebne aplikacije za vođenje slučajeva, primanje zadataka i hitne slučajeve (911). Njih su kupili u 160 milijuna dolara vrijednom projektu modernizacije policije, a kako se navodi, prelazak na iPhone neće biti dodatni trošak. No, policija je morala platiti za softver i podršku. Ne zna se koji će točno model iPhonea dobiti, prenosi Business Insider.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia