PISMO RATKA MLADIĆA IZ HAAGA POSLATO VUČIĆU "Samo ti možeš spasiti Republiku Srpsku!"

30.08.2017 - 17:39 | Vijesti >> Region
 

Optuženik za ratne zločine Ratko Mladić poslao je iz zatvora u Haagu nekoliko pisama aktualnom srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Mladić je Vučiću u pismima sugerirao kako da popravi ugled Srba u svijetu, ali i oko koga treba biti posebno oprezan.

Mladić se u pismima, koja su duga od tri do pet stranica, Vučiću obraća kao jedinom političaru u kojeg ima povjerenja da može sačuvati srpski narod i unaprijediti srpsku državu, ali i Republiku Srpsku.

"Poštovani predsjedniče, vi morate iskoristiti svoj utjecaj da sačuvate Republiku Srpsku, koja je trn u oku moćnicima sa Zapada. Narod je Srpsku obranio u ratu, ali se sve više plašim da će je pohlepni političari prodati i uništiti u miru. Vi zato imate povijesnu priliku da ono što je srpski narod preko Drine stvorio sačuvate i osigurate mu mir i napredak", navodi Mladić u jednom od pisama, u kojem Vučiću daje detaljne savjete oko toga što i kako da radi po pitanju Republike Srpske.

"Zapad - tamnica Srba"

Mladić iz zatvora ukazuje i na "veliku nepravdu koja je nanesena svima koji su se u ratu borili za srpske interese, prije svega od strane zapadnih sila".

"Zapad je bio i ostao tamnica i klaonica za srpski narod", poručuje tako Mladić.

Alo! piše kako je Vučić svako od Mladićevih pisama pažljivo pročitao i detaljno analizirao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA