POSAO I KARIJERA

Na ovaj način spriječite utjecaj negativnih misli na karijeru i zablistajte!

02.09.2017 - 08:28 | Porodica i zdravlje >> Zdrav život
 

Negativne misli ne samo da negativno utiču na vaše mentalno stanje, već i na vaše zdravlje, a vode i negativnim ishodima i situacijama. Ovi saveti pomoći će vam da napokon izađete iz začaranog kruga.

Ako stalno budete od sebe očekivali maksimum i forsirali sebe preko svojih mogućnosti, velike su šanse da nećete biti zadovoljni ni svojim životom ni svojom karijerom. Iscrpljenost i anksioznost vas zaista neće nigdje odvesti. Ako imate neki konkretan cilj, držite ga se jer će vam to pomoći da ostanete pozitivni. 

positive-business-woman

Ohrabrite se 

Jeste li znali da sami sebi možete da pružite motivaciju? Sve je stvar volje! Budite hrabri i uporni, recite sebi da ste dobri u onome što radite i da ćete jednog dana ostvariti svoj san. 

Osnažite samopouzdanje 

Najčešći razlog negativnosti jeste nedostatak samopouzdanja. Ako imate samo negativna osjećanja kada pomislite na svoju karijeru – promijenite tu naviku. Nemojte gubiti fokus, usmjerite punu pažnju na cilj i učinite sve da ga dosegnete. 

Izbjegavajte takmičenje 

Ako stalno budete razmišljali o karijeri, rizikujete da smanjite svoju efikasnost na poslu. Izbegavajte takmičenje – ako ste zaista vrijedni i talentovani, uspjeh vas neće zaobići. Mnogo je bitnije da budete koncentrisani na sadašnje obaveze i zaduženja, nego na budućnost. 

Ne imitirajte druge 

Nemojte pokušavati da obavljate posao onako kako ga drugi rade, jer ćete biti pod stresom. Budite ono što jeste, zanemarite druge i radite svoj posao onako kako vam najviše prija i kako mislite da bi trebalo. Vaša sreća je najbitnija.

jobnig

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!