BEOGRAD

DOGAĐAJ VISOKOG RIZIKA: Sigurnosne snage okupirale centar grada – Počelo okupljanje učesnika "Parade ponosa"

17.09.2017 - 11:39 | Vijesti >> Region
 

Organizatori i učesnici "Parade ponosa" počeli su da se okupljaju na Cvijetnom trgu, sa kojeg će krenuti šetnja, a taj trg  okićen je šarenim balonima i zastavama duginih boja. Saobraćaj na glavnim gradskim ulicama Beograda, u kojim se danas održava "Parada ponosa", slabog je intenziteta, a vidljivo je pojačano prisustvo policije.

Ulica kralja Milana od 9.30 zatvorena je za saobraćaj, a za njom i Kneza Miloša. U centru grada postavljaju se i ogromne rampe koje će spriječiti Beograđane da se njima provozaju.

 Pojačano je prisustvo uniformisane policije, kao i vozila i opreme Žandarmerije koji se nalaze na svakih nekoliko metara kroz cijeli centar grada.

Na Cvetnom trgu, odakle će početi šetnja, jutros nije bilo Beograđana, tek pojedini aktivisti i pripadnici policijskih snaga.

Paradu će otvoriti kuma Prajda pjevačica Jelena Karleuša. Grad je ukrašen zastavicama u duginim bojama, što se ranije nije dešavalo, s obzirom da je riječ o velikoj državnoj počasti, rezervisanoj za posjete premijera i predsjednika stranih zemalja.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mjesta, veliki broj policajaca je u oklonim ulicama i brane građanima prolaz do Cvetnog trga.

Ovogodišnja Parada ponosa održava se pod sloganom "Za promenu".

Bezbjednosnu procjenu je radila Direkcija policije, formiran je štab koji se time bavi, mi smo u stalnoj komunikaciji sa svima, sve teče u skladu sa zakonom i u skladu s procjenama koje smo imali ranije. Očekujem jednu sasvim normalnu atmosferu“, rekao je Stafanović, pišu srbijanski mediji.

Parada će početi u podne u Beogradu šetnjom učesnika od Cvetnog trga, ulicom kralja Milana, Terazijama, Kolarčevom ulicom do Trga Republike.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!